dijous, 17 de juny del 2010

55) Estiuejant

Entrar amb carpetes rossegades pel temps i fulls toquejats per desenes de mans nervioses. Buscar lloc entre la munió de taules i preguntar si aquell espai parcialment ocupat per estoigs i llibretes del veí està lliure. Seure sense voler destorbar, destapant cuidadosament tots els estris, col•locant-los al voltant pensant en no deixar-te res. Triar l’assignatura que atacaràs de bon principi i arraconar les altres per després. Ja hi haurà temps, penses.

Mires el rellotge i només han passat vint minuts dels cinc-cents que tenies programats. Intentes concentrar-te altre cop però qualsevol ullada et porta cap a les agulles inamovibles, així que optes per desprendre-te’n i ocultar-lo sota algun jersei. Continues. Avances un bon tros en la matèria i proves d’animar-te. Et sents amb bona consciència i t’autoadjudiques uns instants de descans per badar. Bades amb qui tens al costat, endinsant-te per uns moments en els seus apunts de Medicina Molecular que no t’aporten res però que et semblen llavors d’un interès fascinant. Renegues interiorment de la seva mala lletra, l’abandones, i tornes a centrar-te en els teus papers.

El silenci et pressiona, t’incomoda. Treus l’iPod de la butxaca. L’última cançó que havia sonat venint cap a la biblioteca era la típica de nits begudes d’estiu, però et veus obligat a passar-la de llarg i obrir la carpeta de música relaxant preparada per a les grans ocasions estudiantils. Baixes el volum perquè no ressoni excessivament a l’exterior i deixes l’aparell sobre la taula. Però no t’agrada la cançó. Passes a la següent.

Van passant les hores, es fa fosc. Els llocs van quedant buits; fins i tot la Medicina Molecular ha estat ara substituïda per una Història Medieval que fins al dia d’avui no et cridava l’atenció, però que de cop et sembla transcendental per fer-ne un cop d’ull.
Et pesen els ulls. Decideixes fer una última repassada, sense exigir-te gaire res, i comences a desar llibres, fulls i subratlladors fluorescents. T’aixeques, revises que no quedi rastre de la teva presència i marxes.

Esperar pacientment a la parada del bus. Observar la noia que tens al costat sense ser vist. Espera eterna. I per fi arriba, mentre ella s’aixeca i deixa anar un polsim de sorra que li cau de la tovallola...

8 comentaris:

  1. M'ha agredat molt la veritat, enhorabona!!

    Toni Martinez Alonso

    ResponElimina
  2. anònima parcialment odiada avui...17 de juny del 2010, a les 21:51

    oh... m'he sentit tristament identificada amb cadascun dels moments d'un dia d'estudi bibliotecari! xo encara són pitjors els dies en que et quedes a estudiar a casa i per mandra no et treus ni el pijama... i tens una mare que a cada moment es preocupa per si menges i un gos que borda pel més infim soroll... aleshores treu el cap per la teva finestra rodona un sol espaterrant i et pregunta que quan estrenaràs la piscina, i tu baixes la mirada i li dius que... si de cas... després de Sant Joan començaràs a tenir temps... ell prova de fer una mirada de complicitat i aleshores et pregunta: i el Carles, quan l'estrenarà..?

    ResponElimina
  3. anònima parcialment odiada avui...17 de juny del 2010, a les 21:53

    Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  4. Bueno a veure si em deixa comentar-te ja...

    Respecte a la teva nota...sento dir-te q sóc jo la noia! xD

    Amanda Vallès visca la platja

    ResponElimina
  5. Carles,

    el final és genial! La noia i la tovallola

    ResponElimina
  6. Molt bona descripció. M'ha agradat molt!!

    ResponElimina
  7. Genial. això ho he patit durant 1 mes, i és totalment indentificable sobretot les dues últimes setmanes. Ara la que porta el soroll de les xancletes i l'olor a platja sóc jo quan vaig a fer una visiteta als estudiants de Molins.

    Lourdes Lara Cortés.

    ResponElimina