divendres, 10 de setembre del 2010

70) Diada Nacional d'Uganda

Arriba la Diada Nacional de Catalunya. I ara podria fer un discurs tot patriòtic argumentant la fortalesa de la nostra nació i animant al poble a sortir al carrer a manifestar els seus colors nacionals. I dir que Catalunya triomfant tornarà a ser rica i plena. I afirmar que amb cops de falç arreglarem els problemes quotidians encara que no afectin l’àmbit de la pagesia. I un llarg etcètera de proclames típiques i tòpiques on hi sortirien les paraules Catalunya i Llibertat reiteradament per vici.

Però hi ha un petit detall que el poble ignora i és que Catalunya existeix durant tot l’any. No només quan s’ha de commemorar perquè ho indica el calendari, no només quan guanyem un Mundial de futbol clandestinament, no només quan toca. I és durant els altres dies quan s’ha de demostrar que som alguna cosa més que un nord-est ibèric banyat de sangria i alguna cosa menys que un barret mexicà a l’entrada d’un prostíbul. Estalviem-nos la vergonya de fer veure que som forts un dissabte i passar a amagar-nos el diumenge. Estalviem-nos la hipocresia nacional.
Així que justament en aquest dia tan assenyalat cedeixo el protagonisme a un altre país, per exemple Uganda, per procedir a la lloança nacional. Segur que ells se senten ugandesos cada dia, quan volen i desitgen, sense que ningú els posi traves a la seva identitat. Visca Uganda.

Oh Uganda! may God uphold thee,
We lay our future in thy hand,
United free for liberty
Together we'll always stand.
Oh Uganda! the land of freedom,
Our love and labour we give,
And with neighbours all,
At our country's call
In peace and friendship we'll live.
Oh Uganda! the land that feeds us,
By sun and fertile soil grown,
For our own dear land,
We'll shall always stand,
The Pearl of Africa's crown.

No oblideu col·locar la senyera al balcó aquest dissabte.
No oblideu treure la senyera del balcó aquest diumenge.

1 comentari:

  1. Carles, m'ha semblat un post molt i molt bo, super ben escrit, tenia ganes de que seguissis escrivint el que pensaves, de debò! M'ha agradat tant que he penjat al facebook l'enllaç del teu blog, em sap greu haver-ho fet sense consultar-ho, però volia que la gent ho llegis!

    Estic totalment d'acord amb tu, quan dius que sembla que la gent només tingui nassos de dir el que pensa i de defensa el seu país en dates senyalades, com l'11 de Setembre o aquest any com a excepció el 10 de Juliol. Cada dia som catalans i cada dia ho hem de reivindicar, no cal fer manifestacions, sino en el nostre dia a dia, en la nostra feina, activitats, al bar, al carrer, em de fer Catalunya des de dins!

    Què passis una bona Diada! Visca Catalunya i Uganda!!

    ResponElimina