dissabte, 25 de setembre del 2010

73) L'antílop

El senyor de la camisa vermella avança per Plaça Catalunya a un ritme constant, sense presses però amb la decisió justa per no semblar perdut. Creua la calçada amb la seguretat del qui creu que ja seran els altres els qui frenaran al veure’l passar. Efectivament, és dels que continua pensant que l’home és bo per naturalesa, i no per diners. I així li va, divorciat i a l’atur.
Segueix caminant per l’acera i divisa uns metres més amunt als clàssics solidaris amb bolígraf i carpeta a punt per vendre’t sentiments. N’hi ha que ja disposen de víctimes a les que intenten convèncer de les bondats del gest de firmar aquell paper, i d’altres que encara repassen els vianants amb ulls felins per assaltar-los mentre pasturen.

El senyor de la camisa vermella es dirigeix cap a aquella zona perquè no hi té més remei i opta per caminar fixant una mirada perduda en algun punt infinit per tal de semblar absent del que l’envolta i d’aquesta manera no ser molestat per un solidari. Però quan passa pel costat de l’home de la carpeta se n’adona que aquest ni tan sols la mirat. És evident que no els interessava el senyor de la camisa vermella per al seu negoci. Potser no era prou bon antílop. És llavors quan decideix donar mitja volta en un atac d’indignació.

-Escolta, a mi no em pares?
-Com? Què vol dir?
-Home, pareu a tothom perquè firmin les merdes aquestes però veig que amb mi no hi compteu. Passa alguna cosa?
-Ah... no, què ha de passar? Per mi encantat si vol firmar. Pensi que..
-Llavors perquè ni m’has mirat? Que aneu seleccionant a la gent pel físic? Sóc massa gran per una associació tan progre?
-Escolti, li estic dient que si vol firmar, firmi. No hi ha cap inconvenient i estaria encantat. Si no l’he mirat és perquè ni m’hi dec haver fixat! No podem estar pendents de tothom.
-A veure, s’ha notat noi. Si no admeteu a segons quina gent digueu-ho clar i no aneu de màrtirs.
-Doncs no em cregui. Li juro que no ha estat intencionadament, ja no sé com dir-li!
-Ara el mal ja està fet. Ja em comunicaré amb els vostres caps i preguntaré perquè uns sí i altres no.
-Però... què està dient?
-Va, corre, passa’m això. De què va?
-A veure, és pel moviment en contra de l’ús de pells animals per abrics, etc. Si pot firmar aquí a baix sisplau...
-Ah, no m’interessa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada