dilluns, 27 de setembre del 2010

74) Sí a la vaga

Un servidor dimecres fa vaga. La meva indignació en aquests moments arriba a un límit tan perillós que fa totalment necessari una jornada de pausa i reflexió de cara al futur més proper. Em quedaré a casa esperant que els esdeveniments canviïn per sí sols, com si una vaga engegués automàticament els mecanismes productors de pau i benestar. Hi ha qui realment creu que això és cert i que el dia 30 de setembre començarà una nova era en la que la natalitat tindrà un paper preponderant d’aquí a nou mesos. I no és ben bé això... En un sofà, davant la televisió, només et passa la vida per davant. La vida i la sogra.

Jo seré al sofà, segurament per motius ben diferents als de la resta de mortals, segurament sense punys alçats ni pancartes de rima lamentable, però amb tot l’esperit reivindicador contrari a tot allò que no funciona i que m’exaspera. Dimecres un servidor fa vaga per protestar en contra de la inoperància del personal logístic del bar de la Pompeu Fabra que permet que a les cinc de la tarda ja no quedin croissants de xocolata a les seves vitrines. Inacceptable, vergonyós, fins i tot punible. Més encara quan tothom és conscient de la malaltia alimentària que corromp a un alt percentatge d’universitaris necessitats d’alegries comestibles.

Ja fa massa temps que des del poder s’ignora la demanda desesperada de berenars consistents als bars de la Pompeu Fabra, i aquest dimecres és el moment precís per alçar-nos en contra de la rectoria tirànica que ho permet. No trepitjaré el recinte universitari durant tot el dia, veient-se’n perjudicades també les classes magistrals. Una llàstima, una pena, però ara toca assumir riscs i sacrificar passions per aconseguir la meta que tenim al davant.

Animo a tothom a sumar-se a la vaga. Des de la comoditat domiciliària o des del carrer, però amb el convenciment de plantar cara al poder malèvol que ens oprimeix. Perquè, al capdavall, què és un percentatge d’atur o una reforma en l’acomiadament al costat d’un croissant de xocolata a mitja tarda?
Som-hi.

6 comentaris:

  1. Veus, jo no hi vaig per reivindicar més seients a l'ub! però de croissants sempre en tenim. Proposo un intercanvi amb l'upf, croissants a canvi de cadires! xdd

    Lourdes

    ResponElimina
  2. Veus, jo no hi vaig per reivindicar més seients a l'ub! però de croissants sempre en tenim. Proposo un intercanvi amb l'upf, croissants a canvi de cadires! xdd

    (esborra el primer xd)

    ResponElimina
  3. A mi aquesta vaga em fa ràbia. Hauria de ser una vaga en contra de tanta globalització i per impulsar un cert proteccionisme i fer alguna cosa amb Espanya. La vaga l'hauriem de fer tothom, però hauria de ser una vaga on el patronal es queixes igual que els sindicats, ja que aquesta crisi l'afecta igual o més. I no una vaga on tot s'ha de pactar amb uns sindictats, una UGT o un CCOO que han viscut de renta durant tants anys gràcies al govern i avui no acepten ni el dret al treball. Considero que la vida ja es prou dura i ja hi ha prou atur com per fer una vaga d'aquesta mena, que no és una vaga per tots. I amb la taxa d'atur que hi ha no crec que el treballador que es quedi a casa i surti guanyant, potser seria més raonable que anés a treballar i crides als quatre vents la sort que té de tenir feina en aquesta conjuntura econòmica i no perdre un dia de sou, que de feina en falta molta i de diner també.

    ResponElimina
  4. Estic completament d'acord, però completament, amb la Clara Ortiz Español

    ResponElimina
  5. si us plau canvia aquesta merda de foto de perfil del blog...si a algú li interessa com escrius almenys que hi hagi una foto decent!

    ResponElimina
  6. està guapissim a la foto ;)

    ResponElimina