dissabte, 16 d’octubre del 2010

80) Laportistes o rosellistes

Al Barça compartim un defecte en comú amb Hugo Chávez: ens va la marxa. No ho podem evitar, ens flueix per la sang un ànim revolucionari autodestructiu que, al capdavall, és el que ens dóna plaer. Els gols no són més que un element complementari que ens esbossa un lleuger somriure; el veritable sentit d’un blaugrana és que hi hagi ambient en altres àmbits que no siguin l’estrictament esportiu.

Amb l’Assemblea d’aquest cap de setmana el Barça ha demostrat un cop més que li va la marxa, tal com ho demostrem quan decidim casar-nos o que ens governi aquell polític o l’altre. El soci tenia dues opcions, que passaven per oblidar el passat econòmic de l’entitat durant l’era Laporta o bé córrer cap a casa per enllestir fusells i cascs i iniciar una guerra civil interna sense data propera de caducitat. Òbviament, hem decidit anar a encarregar pólvora als xinesos del carrer Trafalgar.

Era una decisió complicada, per tot els riscs que comportava qualsevol de les dues bandes. Si perdonàvem Laporta, el culé prosseguiria la seva vida amb un canvi facial evident, ja que la cara d’idiota es distingiria des de Kazan. Però si condemnàvem Laporta, no hi hauria bon resultat esportiu que valgués entre la tensa mala maror entre laportistes i rosellistes. Finalment serà aquesta última la tònica general que imperarà durant els propers mesos, convertits tots en un bàndol o en un altre com en les grans divisions de la història: Mortadelo o Filemón, republicans o demòcrates, mar o muntanya, Coca-cola o Pepsi, paper de vàter sortint per sobre o paper de vàter sortint per sota.

Jo no disposo d’una opinió ben definida. Segurament estaria a favor del judici si hi hagués la certesa que en una setmana tot quedaria resolt. Ja que no serà així, em fa una certa mandra haver de començar aquest llarg procés de mala llet i apunyalaments continus. Però ja se sap que per molt que el Barça sigui més que un club, la pela és molt més que la pela. Amén.

4 comentaris:

  1. M'agrada molt. No t'has mullat, i malgrat això, t'ha quedat genial. Amb bons exemples que m'han fet somriure i amb una gràcia genuïna que descriu el cule ideal

    ResponElimina
  2. Potser vàrem condemnar en Núñez pels seus excessos immobiliaris? Potser vàrem perseguir en Gaspart pels seus errors abans de la seva dimissió? Oi que no? D'això s'en diu dignitat, amic meu. Això que està fet el Barça és impropi d'una institució tan gran com ell. El demos d'Atenes menjant-se el demos d'Atenes. Em sento avergonyit del president Rossell. Jo tampoc estic d'acord amb moltes coses que va fer el president Laporta, i també comparteixo el malestar per segons quines actituds cap al soci. Però és un president del Barça. En què ens convertirem ara? En club 'esmirriao' de pa sucat amb oli? En un Betis o un Atlético de Madrid quan els van tocar èpoques convulses? Prou facinerosos al nostre club. Però, esclar, ho ha ratificat l'Assemblea... On anem a parar... Ja han passat els 100 dies de gràcia, Sandro dimissió!

    ResponElimina
  3. Molt bon comentari!! M'ha agradat molt!
    Ànim culés!!

    ResponElimina
  4. Uns directius que es gasten 2 milions en detectius per espiar a altres companys de junta, vol dir que donen poc valor als diners, als diners que no són seus, naturalment.S´han de portar davant el jutge per demostrar que el club no es un campi qui pugui i que l´opiniò pública continui pensant que a can Barça són exigents i escrupulosos i tenen la voluntat de continuar sient un club i una societat de referencia i exemplar. I que en Laporta no digui que es una perssecució política. L´ha fet de l´alçada d´un campanar, pagant els socis. I em sap greu perquè el vaig votar...

    ResponElimina