dimarts, 9 de novembre del 2010

88) El món torna a acabar-se

No voldria alarmar excessivament a la població, l’últim del meus objectius, però convé avisar a tothom que l’Estat espanyol ja compta amb el primer infectat de grip A de la temporada. Ho deixo anar perquè sóc conscient de la transcendència de la notícia en la nostra vida diària, i entenc la reacció que pugui suscitar cap a nombrosos lectors, que a hores d’ara ja deuen estar acabant d’enllestir maletes i bosses per fugir del país, lluny de la civilització i de qualsevol mínima possibilitat de mort gripal.

No ens podem quedar palplantats, sense reaccionar. L’enemic és poderós, però la cohesió humana encara ha de ser-ho més per derrotar tota mena d’atacs forans protagonitzats per espècies microscòpiques amb ganes de dominar el món. L’any passat ja vam observar escandalitzats com amics, familiars, companys i coneguts queien abatuts rendint-se a la voluntat de la mort, ben dirigida per la temible grip. El planeta s’esmicolava, es partia una cultura amb milers d’anys d’història, que no havia estat arrassda abans des de les últimes glaciacions, quan la Sagrada Família no era ni tan sols basílica.

El 2009 fou tràgic, tantes dècades de progressos no van ser prou com per aturar l’onada invencible, mortal. Només els lluitadors amb un cor més robust vam aconseguir abatre la infinita taca viral, culpable del panorama desolador que ha fixat fins al dia d’avui. Hi som comptats, gairebé ens podem conèixer amb noms i cognoms des d’una banda de l’Atlàntic i fins a les extremitats japoneses. El món se’ns ha fet gran, immens, pràcticament per explorar-lo altre vegada com si la nostra finalitat tornés a ser descobrir on s’amaga El Dorado. No tenim cap més feina a fer que ser forts, aguantar estoicament, imaginar un futur que no serà i resar pels segles dels segles.

S’ha detectat la primera víctima potencial de la grip A. L’enemic mai en té prou, i tornarà amb un exèrcit poderós per acabar de resoldre assumptes pendents amb la civilització humana.
Molta sort a tots. El món torna a acabar-se. I l’últim que apagui el llum; la porta ja fa temps que està tancada.

1 comentari: