dimarts, 8 de febrer del 2011

117) 80 km/h

Segons la Direcció General de Trànsit, si s’elevés la velocitat màxima de conducció en 10 km/h més, el nombre final de morts durant l’any augmentaria considerablement fins a un trenta per cent més del que es comptabilitza actualment.

La revista “20 km/h” està orientada al ciclisme urbà i el cicloturisme per promocionar aquest àmbit de manera sostenible. Es tracta d’una publicació periòdica amb nombrosos adeptes dins el sector.

La velocitat permesa al voltant d’una zona escolar és de 30 km/h. Un home d’Alcobendas va resultar imputat d’un delicte contra la seguretat vial recentment per superar aquesta xifra quan circulava per una d’aquestes zones. Concretament, a 122 km/h.

“A 40 km/h que hi vagin ells, nosaltres no som rucs” és un dels diferents grups creat a la xarxa social Facebook per protestar enèrgicament contra la velocitat variable als accessos a Barcelona implantada per l’anterior conseller de la Generalitat Joan Saura. Així mateix, també han tingut èxit altres pàgines com “A 40 km/h ira su puta madre”.

Uns 50 km/h és la velocitat que ocasionaria que un automòbil xoqués contra un obstacle rígid i la col•lisió fos la mateixa que la caiguda d’aquest mateix vehicle des de deu metres, és a dir, l’altura que correspon a un tercer pis.

S’ha documentat com hi ha gossos que poden arribar a córrer fins a 60 km/h, esdevenint aquesta una velocitat prodigiosa per un animal d’aquestes característiques. Tot i així, queda lluny del rànquing que ocupen els felins més veloços del planeta.

Ratxes de vent de fins a 70 km/h són les que han fet necessari tancar el port de Maó durant els darrers dies a causa dels perills que pot comportar de cara a les embarcacions. Durant els últims onze dies, ja hagut de ser clausurat en tres ocasions diferents per la mateixa raó.

Finalment, 80 km/h és la velocitat adequada perquè dos Governs de la Generalitat consecutius facin el ridícul més estrepitós discutint i acusant-se mútuament sobre la idoneïtat o no de la mesura. El sentit comú circula a un ritme inabastable per segons quins polítics, que semblen no adonar-se de la rapidesa amb què perden vots i confiança cada dia. Aquesta sí, és una velocitat inadmissible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada