divendres, 11 de febrer del 2011

118) Tenim Barcelona

Tenim Gaudí, la Pedrera, la Casa Batlló. Tenim l’Eixample. La dreta i l’esquerra. I la del mig també deu ser-hi. Tenim les platges, Bogatell, Nova Icària. Tenim la Barceloneta i el seu ambient de barri. Tenim els restaurants amb menús de paella a la porta i Fermí Puig i Carme Ruscalleda a Passeig de Gràcia. Perquè també tenim el Passeig de Gràcia. I Rambla Catalunya i la Gran Via. I una Diagonal sense reformes que tot ho travessa, fins i tot un alcalde. Tenim el carrer Enric Granados i la rectitud de Muntaner. Tenim la plaça Cerdà i a Ildefons Cerdà. La Sagrada Família, el Park Güell i la Casa de les Punxes. I el mar, que sempre torna. I un equip de futbol que és el centre del món, i quin és el secret encara es pregunta tothom.

Tenim un temps envejable. Tenim estiu i hivern, primavera i tardor. I una ciutat encabida entre Collserola i el Mediterrani. I l’un i l’altre es desitgen el bon dia cada matí. Tenim el Tibidabo i les seves vistes, els porcs senglars i rutes en bicicleta. Molsa pel pessebre i espàrrecs per la truita. Tenim l’Observatori Fabra i la Torre de Collserola que presideix l’escena. I la Plaça Sant Jaume i el carrer Ferran. I escapar-se a fer una xocolata al carrer Petritxol. I tornar pel casc antic i anar a parar a la Rambla. Tenim el port i Colom portant el timó. I uns Jocs Olímpics que van fer Història, i un Museu d’Història i un altre d’Olímpic. Tenim la Torre Agbar il•luminada i l’Hotel Arts. El Majèstic, les botigues a Passeig de Gràcia i el barri de Gràcia. I les seves festes majors amb el tradicional guarniment de carrers.

Tenim la millor terminal d’aeroport i la mítica Estació de França. I el Parc de la Ciutadella i els seves cotorres loquaces. Tenim l’Arc de Triomf i els espectacles al carrer. La Mercè, els festivals de música i gelats a l’estiu. Tenim una història, tenim Barcino i tindrem Barcelona per anys. I la Generalitat, el Parlament i les grans institucions. Tenim congressos mundials a Maria Cristina i el MNAC imponent al capdamunt. I el Camp Nou. El Camp Nou! I la Via Augusta i el mercat Galvany. El mercat del Ninot i el de Sant Antoni. I el Paral•lel més caspós i més nostàlgic. I la nit, i el dia. Tenim les piscines Bernat Picornell i un estil modernista de veure la vida. I la nostra cervesa, les nostres tradicions, els castellers, i la Plaça Reial. Tenim el Palau de la Música i el Liceu, i el Teatre Nacional de Catalunya per fer una mica de teatre. I el fem, teatre del bo. I taxis de colors i un funicular a Montjuic. Sí, tenim Montjuic entremig de la ciutat i un cementiri amb vistes. I estem agermanats amb la ciutat de Rio de Janeiro. Perquè ens va la marxa.

I tenim tot el que em deixo i més. Ho tenim tot. Encara tenim Barcelona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada