diumenge, 27 de febrer del 2011

123) Més que un club (de dones)

El proper diumenge 5 de març l’adorat Futbol Club Barcelona viurà una de les jornades més ridícules en la Història d’aquest més que centenari club. I no serà pas pel joc de l’equip, excel•lent com sempre, o per un arbitratge clamorosament sospitós, que tampoc es descarta, sinó per la nova iniciativa formulada per l’actual Junta Directiva, que acostuma a expressar-se amb poques paraules i totes elles qüestionables.

L’objectiu és que en aquest partit, i aprofitant que tres dies després de celebra el forçat Dia Internacional de la Dona, la llotja presidencial estigui formada íntegrament per dones, representants d’àmbits diferents de la societat. Cap home, doncs, ni tan sols el president Sandro Rosell, serà a primera línia, allà on li pertoca.

Aquesta acció demostra un baix nivell institucional força preocupant i una total desconeixença del que significa la famosa igualtat de gènere. Que dones i homes tinguin la mateixa condició en tots els aspectes socials no passa per treure a pasturar les femelles durant un dia concret i exposar-les a primera fila de la llotja presidencial per intentar netejar la imatge de massificació masculina als camps de futbol. No és això. És alguna cosa més profunda que no pas aquest gest tronat d’home testosterònic que li deixa triar el mobiliari de la cuina a la seva sacrificada senyora , creient que així ella ja se sent més realitzada. És estúpid, sense sentit, cretí.

La manera com es durà a terme és llastimosa però, a més, l’objectiu de la iniciativa com a tal és totalment prescindible. Tots sabem que el món futbolístic és un terreny predominat per mascles irats, així com també admeto amb ressentiment que l’àmbit de la pedicura francesa recau més sobre el sector femení. I no passa res, no cal augmentar les ajudes socials per fer que els homes catalans s’animin a lluir uns peus envejables. No s’entén, doncs, aquesta voluntat malaltissa de pretendre que tot agradi a tothom, a tots els sexes, a totes les races.

Tot i així, per tal de seguir amb aquesta política de baixesa intel•lectual promoguda per la Junta Directiva, proposo que en el proper partit al Camp Nou només surtin al terreny de joc les discretes dones dels jugadors. D’aquesta manera homenatjaríem al gènere femení donant-los una oportunitat per reivindicar-se, milloraríem la davantera, i l’assistència a les grades encara augmentaria més. Sobretot a les ubicacions a peu de camp.

1 comentari:

  1. jjaajjaja escrius amb molta gràcia, però he de dir que no em sembla malament, excepte pel pobre Sandro. Però precisament pel que tu has dit que el futbol és un àmbit quasi reservat als homes, que durant 1 dia, per participar de la jornada aquesta, fagin una excepció, que fa riure i tot una mica, però és un mini gest que un club masclista no faria. I està clar que als aficionats masclistes no agrada... ;)

    ResponElimina