dijous, 14 d’abril del 2011

136) Solidaritat Espanyola

“Els catalans sovint som imbecils. Però no per això hem de deixar de ser catalans, hem de deixar de ser imbecils.” Les encertades paraules de Joan Sales en la seva època encara no han aconseguit endinsar-se en les ments pertorbades de noves generacions politiques i socials que no estan comprenent res del que passa al seu entorn. L’onada d’autodestrucció independentista que ha brotat a partir del naixement de Solidaritat Catalana sembla imparable, i esta causant un mal que si es continua permetent pot acabar enfonsant qualsevol aspiració nacional.

L’enèsim exemple l’han protagonitzat durant aquesta setmana, quan el Parlament havia de decidir si es debatia o no la Llei de Independència. La gran acció duta a terme per part de Solidaritat Catalana per tal de pressionar al Parlament fou acampar davant l’edifici, amb americana, corbata i conflicte policial inclòs. Per animar la decadent festa, la sempre activa actriu porno Maria Lapiedra no va dubtar en sumar-se també al despropòsit exhibint atributs al costat d’un altre referent que no podia faltar a la cita de desprestigi nacional, Jimmy Jump.

No se n’adonen. Estic convençut que no son conscients del procés gradual d’aniquilació d’independentistes que generen dia a dia. Es evident que en cap moment estan calculant el preu de la continua amputació d’il•lusions que practiquen, sense que les retallades sanitàries arribin a aturar-les. Es possible que hi hagi bona intenció, però no podem seguir per aquest camí. Per cada baixesa lamentable d’aquest sector, calen centenars d’accions serioses com la modèlica consulta del passat 10 d’abril per tornar a convèncer els que llencen la tovallola independentista. Un esforç evitable si apliquem el sentit comú.

I es fa complicat lluitar contra nosaltres mateixos, però ara mateix aquest ha de ser el nostre primer objectiu. Posar ordre, anular impresentables, presentar un futur convincent, i tirar endavant amb apostes raonables. No siguem simples pensant que Intereconomía ens farà tota la feina. Depèn més de nosaltres del que ens pensem.

1 comentari: